Secretele celui mai pufos și gustos cozonac

În acest articol o să vă prezentăm secretele celui mai pufos și gustos cozonac pe care noi, brutăria Moara Veche, știm să îl facem. Scopul nostru este acela de a pune pasiune în fiecare rețetă pentru produsele tradiționale pe care dorim să o păstrăm vii.

Am păstrat la loc de cinste rețelele transmise din generație în generație și astăzi îți vom prezenta câteva dintre aceste secrete care fac dintr-un simplu cozonac, unul de neuitat.
Atenție, însă, pregătirea unui astfel de produs nu este ușoară. Este nevoie de multă muncă și foarte multă dăruire.

Cu toate că acesta este nelipsit de pe mesele bogate în timp de sărbătoare, mulți alegem să îl cumpărăm pentru că ori nu avem destul timp pentru a-l pregăti ori nu iese aproape niciodată așa cum ne așteptăm sau cum îl pregătea bunica sau mamele noastre. Cu toate acestea, dacă respectăm câțiva pași concreți, cozonacul nostru va fi apreciat de toți invitații.

Înainte de toate, ingredientele de bună calitate sunt cele mai importante. Atunci când alegem făina, laptele, drojdia, zahărul, ouăle, untul și nucile, trebuie să avem grijă ca toate să fie proaspete. Recomandăm, de asemenea, să se folosească drojdia uscată. Înainte să ne apucăm de pregătit cozonacul, trebuie să lăsăm toate ingredientele câteva ore la temperatura camerei. Nu vom pregăti niciodată cozonacul cu ingrediente reci, abia scoase din frigider.

Vom frământa aluatul aproximativ 2 ore ca să avem parte de un cozonac frumos și crescut. Un aluat bine frământat este acela care se desprinde de pe mână. Cu cât frământăm aluatul mai mult, cu atât e mai bine, acesta crescând mai mult.

Atât în timpul preparării și frământării aluatului, cât și în timpul în care acesta va sta la dospit, în bucătărie trebuie să fie cald. Aluatul trebuie să stea la loc liniștit aproximativ o oră pentru a crește suficient.

Dacă totuși nu aveți răbdare și timp necesar, este musai de amintit că prietenii de la Moara Veche, au cozonaci proaspeți și pufoși plămădiți și făuriți după rețetele bunicii.
Aceștia sunt recunoscuți și pentru pâinea fără cusur pe care o comercializează. Amintim câteva produse:
„Potcoava Murgului”, „Roata Morii”(o pâine sfântă ce are crucea sf. Andrei). O pâine de suflet este „Traista Țăranului”. Această pită este umplută cu brânză, slană, ceapă, cartof, aromată cu mărar și unsă cu vin, mălai și busuioc. Este o pâine ce aduce abundența pământului străbun în casele voastre. „Traista Bunicii” este plămădită cu făină neagră și secară, aromată cu fenicul, umplută cu nuci și stafide, unsă cu miere și nuci. Este o pâine aducătoare de liniște și căldură în familie. Pâinea „Capul de Bour” este plămădită cu făină neagră și făină de secară, asezonată cu prune uscate la foc de lemne și nuci, aromată cu fenicul. De la Moara Veche mai puteți comanda și „Lupul Dacic” sub formă de arc, inspirată din cultura dacilor, viteji luptători. Pita este făurită din făină de grâu dur, bătută cu solzi de secară, în și busuioc.

Puncte de vânzare fizice:

Moara Veche Constanța, Strada: Bdul. I.G. Duca, nr 12 (intersecție cu Griviței), Constanța
Telefon: 0722760620

www.moaraveche.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You were not leaving your cart just like that, right?

Nu cred că ai de gând să-ți lași coșul singurel, nu-i așa? :)

Pentru a salva coșul de cumpărături pentru mai târziu, introdu mai jos detaliile tale. Și cine știe, poate îți vom trimite un cod de reduceri sau o ofertă atrăgătoare ;)